Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

΄΄ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ΄΄


                                                   ΄΄ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ΄΄

Η Βασιλική μια γυναίκα όπως όλες. Μια γυναίκα ίσως της διπλανής πόρτας που ζει στην ζωή της στιγμές που πιθανών έχουμε ζήσει κι εμείς. Ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια αυστηρή οικογένεια με μια μάνα που ήθελε την κόρη της συνέχεια του εαυτού της. Στερημένη από χάδια και αγάπη όπως πίστευε, παρακολουθούσε πίσω από τις κλειστές πόρτες την αγάπη και στοργή της μάνας προς τα άλλα δυο παιδιά της. Έβλεπε τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα και αυτή έτρεχε να κρύψει τις πληγές της ψυχής της στο υπόγειο με τις θεόρατες σκιές.
Καταπιεσμένη, αποφασίζει να τολμήσει να ξεφύγει από την ασφυχτική φωλιά που ήταν κλεισμένη και να αναζητήσει την ζωή και την ευτυχία. Μια ευτυχία όμως που ποτέ δεν ερχόταν και πάντα ξεγλιστρούσε μέσα από τα χέρια της. Πέτυχε επαγγελματικά αλλά ο έρωτας ήταν πάντα εναντίον της. Οι άντρες έπαιρναν από αυτήν ,λεηλατούσαν την ψυχή της και χανόντουσαν. Ώσπου ήρθε εκείνος που κατάφερε να ξεκλειδώσει την ψυχή της και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη της.
Όμως η ζωή έχει πολλές ανατροπές. Η αριστεία της μάνας της αναστατώνει τη ζωή της και σαν θύελλα παρασέρνει όσα πίστευε ως τότε. Μέσα από αυτή τη περιπέτεια ανακαλύπτει άλλες πτυχές του χαρακτήρα της σκληρής μάνας που γνώριζε. Θυσιάζει την προσωπική της ζωή και ευτυχία για να σταθεί υπόχρεη απέναντι στη μάνα ανακαλύπτοντας κι αυτή τον εαυτό της μέσα από μυστικά και λάθη του παρελθόντος.
Μέσα από τα μάτια της συγγραφέως ταξιδεύουμε μια στο παρελθόν και μια στο παρόν και ζούμε καταστάσεις που ίσως αναγνωρίζουμε στη δική μας ζωή.
Τα παιχνίδια της μοίρας όμως είναι απρόβλεπτα. Διπλό το χτύπημα στη ζωή της Βασιλικής. Από την μια στιγμή στην άλλη σωριάζονται όλα μέσα της. Γκρεμίζονται τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανεκπλήρωτες ευχές που είχε. Η Βασιλική αφήνεται στην κόλαση που έρχεται να την αρπάξει στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της.
΄΄Πως είναι δυνατόν αυτό που κάποτε φάνταζε ονειρεμένο και μετατρέπεται σε εφιάλτη δίχως τέλος; Κι όταν η ζωή σου όλη καταρρέει, είναι δυνατόν να σηκωθείς ξανά όρθιος και να οικοδομήσεις τα πάντα από την αρχή σε νέα θεμέλια ;΄΄
Μια ελεύθερη πτώση που οδήγησε την Βασιλική σε ένα τέλμα της ζωής της, να ζει ερείπιο του εαυτού της με μόνη συντροφιά τους χτύπους του ρολογιού που πλέον μετρούσε αντίστροφα το δικό της τέλος.
Θα καταφέρει να επιβιώσει και να βγει νικήτρια από αυτή την κόλαση? Θα τολμήσει να κάνει το μεγάλο βήμα αφήνοντας πίσω
της τον πόνο και τις σκιές θανάτου που την ακολουθούν? Καμιά φορά τα βήματα είναι πάρα πολύ δύσκολα να γίνουν, Ένα μπρος δύο πίσω. Πόση τόλμη και θάρρος χρειάζεται όλο αυτό; Πόσο κουράγιο θέλει η ψυχή να κλείσει πίσω της μια πόρτα για πάντα και να αφήσει το φως να την πλημυρίσει?
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου φίλη Κάκια γιατί το βιβλίο της με συγκίνησε πραγματικά μα ένα κομμάτι του ιδικά με άγγιξε βαθύτατα…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου