Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

‘’ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ’’

Η κριτική μου για το βιβλίο της Κατερίνας Παπανικολάου
                                      ‘’ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ’’

Η Ανδριάνα, μια κοπέλα ίσως και της διπλανής πόρτας που αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουμε περάσει ή περνάμε οι περισσότερες από εμάς. Από ένα ας πούμε κακομαθημένο κορίτσι που θεωρούσε τα πάντα δεδομένα στη ζωή της και η μόνη της έγνοια ήταν να συλλέγει μοδάτα ρούχα και εντεκάποντες γόβες ξαφνικά γκρεμίζονται όλα γύρω της και χάνει τις ισορροπίες της από τη μια στιγμή στην άλλη. Εκεί που νόμιζε πως είχε βρει το κατάλληλο ταίρι, αρχίζει να αμφιβάλει εάν έκανε τη σωστή επιλογή συζύγου, εάν έκανε τις σωστές επαγγελματικές κινήσεις στη ζωή της, εάν πρέπει να κυνηγήσει ή όχι τον έρωτα ο οποίος εμφανίζεται ξανά στη ζωή της στο πρόσωπο του πρώην, εάν πρέπει να ακούσει την καρδιά της ή την επικριτική τεκνατζού φίλη της, εάν οι φωνές που ακούει μέσα της είναι της λογικής ή του πάθους και δεν είναι και η ίδια ανισσόροπη σαν την εκκεντρική χήρα μάνα της και σαν την κατά φαντασίαν ασθενής αδερφή της οι οποίες μόνο στήριγμα δεν είναι στη ζωή της όποτε τις χρειαστεί. Μια Ανδριάνα που βλέπει όλα μαζί να γκρεμίζονται στη ζωή της κι αυτή να σκάφτεται εάν πρέπει να αρχίσει να μασάει τρίφυλλα ή να φορέσει ξανά τα αγαπημένα της εντεκάποντα και να βγει και πάλι ΄λεξω στα χαρακώματα παλεύοντας να βρει τις ισορροπίες της ξανά πριν πάρει τα βουνά ή καλύτερα το πρώτο αεροπλάνο!!!

Θα τα καταφέρει άραγε… θα βρει αυτό που τις αξίζει ή θα ξανακυλιστεί ξανά στις ίδιες αμαρτίες και στα ίδια λάθη? Ποια από τις δυο φωνές θα υπερισχύσει μέσα της? Πόσες πόρτες πρέπει ακόμη να διαβεί ώστε να επιτύχει και να συναντήσει αυτή την περιβόητη
‘’μεγάλη πόρτα θα διαβείς’’ …. ?
Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να γελάτε διαρκώς και να μουρμουρίζετε… ‘’μωρέ κάτι μου θυμίζει… κάτι μου θυμίζει ‘’ (κομμάτια της ζωής σας φυσικά.. τι άλλο? )

Συγχαρητήρια Κατερίνα μου!! Με έκανες και πέρασα υπέροχα ρουφώντας τις σελίδες του!! Καλοτάξιδο να είναι και με πολύ μεγάλη επιτυχία!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου