Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

“ η μοναξιά δεν έρχεται μόνη ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ‘’

Η κριτική μου για το βιβλίο της Βασιλικής Λεβεντάκη
                             “ η μοναξιά δεν έρχεται μόνη ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ‘’
Σύρος. τέλη του 19ου αιώνα. Άνθρωποι με σκληρά πρόσωπα, γεμάτα πάθη και καλά κρυμμένα μυστικά πίσω από ήσυχες συνειδήσεις. Δολοφονίες .διαπλοκές στοιχειωμένες φυσιογνωμίες ,μπερδεύονται όλοι μαζί σε ένα καλά στημένο παιχνίδι γεμάτο ανατροπές. Πόσες παιδευμένες ψυχές κρύβονται πίσω από καλά κλεισμένες πόρτες? Πόσα δάκρυα και πόσο πόνο χωράει μια ζωή? Πόσο μίσος και πόση απέχθεια οδηγούν τα βήματα της εκδίκησης? Η τιμωρία σκληρή πέφτει σαν πέλεκυς.
Τρομαγμένες σκιές μες το σκοτάδι. Φόβος και τρέλα μην φανερωθούν τα μυστικά. Ψυχές που ψάχνουν τη λύτρωση μέσα από τους δαίμονες που τις στοιχειώνουν. Αλλεπάλληλες εξελίξεις, έντονα συναισθήματα, λανθασμένα μονοπάτια, ακραίες αντιδράσεις, ποικίλοι κίνδυνοι, μια πορεία γεμάτη ανατροπές που σε συναρπάζουν και σε καθηλώνουν.
Θα λυθεί το μυστήριο των δαιμονισμένων? Θα φανερωθεί το σκληρό πρόσωπο του δολοφόνου? Ποια τα αίτια που τον οδήγησαν εκεί? Ποια νύχια ξέσκισαν και κομμάτιασαν μια αθώα ψυχή και γιατί? Θα βρουν την τιμωρία που αξίζει τα αρρωστημένα μυαλά και τι είναι αυτό που κρύβουν?
Μέσα από το κοσμοπολίτικο τοπίο της Σύρου μιας άλλης εποχής γεμάτης χρώματα κι αρώματα από Συριανό λουκούμι, η συγγραφέας Βασιλική Λεβεντάκη καταφέρνει να μας δώσει μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη σασπένς που δύσκολα σταματάς το διάβασμα όταν αρχίσεις. Μια μίξη συναισθημάτων και αποκαλύψεις που σε αιφνιδιάζουν.
Συγχαρητήρια στη συγγραφέα γιατί είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους συγγραφείς του είδους!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου